Boğmaca Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Boğmaca Hastalığı Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

0
678
Boğmaca Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Boğmaca Hastalığı Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Boğmaca Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Boğmaca Hastalığı Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Boğmaca Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Boğmaca Hastalığı Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Genel olarak çocuklarda görülen ve solunum sisteminde ardı kesilmeyen öksürük ile boğulma hissi veren bu hastalık ölümcül hastalıklar grubuna dahildir. Aynı zamanda bulaşıcı hastalıklar grubunda da yer alan bu hastalık öksürük ile havaya karışarak nefes yoluyla insandan insana geçebilmektedir. Siz değerli recetebilgi.com takipçilerimize bu yazımızda Boğmaca Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Boğmaca Hastalığı Tedavi Yöntemleri Nelerdir? başlığı altında bilgiler vereceğiz.

Boğmaca Hastalığı Nedir?

Boğmaca solunum sisteminde görülen bir enfeksiyon hastalığıdır. Hastalık bebekler ve yaşlılar için ciddi tehlikeler saçar. Hastalık belirtisi 5 gün içinde ortaya çıkar. Belirti görülme süresi 21 güne kadar uzar. Boğmaca hastalığından aşı ile korunmak mümkündür. Ciddiye alınmazsa sakatlığa ve ölüme yol açar. Boğmaca toplumdan her kesim insanı etkiler.

 

Boğmaca Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Boğmaca hastalığı belirtileri burun akıntısı ile kendini başlar. Nezleye benzer belirtiler ortaya çıkar. Hasta hırıltılı nefes alıp verir. Nefes alıp vermede zorlanır. Kendisini yorgun ve halsiz hisseder. Burun akıntısı ve burun tıkanıklığı yaşanır. Kişinin gözleri kızarır. Ateş kusma ve yorgunluk belirtileri ortaya çıkar. Zorlu ve sık sık öksürük ile baş etmek zorunda kalır. Nefes almada güçlük, kusma, aşırı terleme, aşırı öksürük boğmaca hastalığının belirtilerinin başında yer almaktadır.

Boğmaca Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Boğmaca Hastalığı Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Boğmaca Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Boğmaca Hastalığı Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Boğmaca Hastalığı Neden Olur?

Boğmaca hastalığına üst solunum yollarına yerleşen bakteriler neden olur. Üst solunum yollarının bakterilerden temizlenmesi gerekir. Nezle ve bronşit sonrası görülebilen bir rahatsızlıktır. Boğmaca virüsünü taşıyan kişilerle aynı ortamda bulunmak hastalığın bulaşma sebeplerinden birisidir. 6 aydan küçük bebeklerle 60 yaş üstü yaşlılar boğmacadan çok etkilenir. Bağışıklık sistemi düşük prematüre bebeklerde çok sık görülür.

 

Boğmaca Hastalığı Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Boğmaca hastalığı uzman doktorların vereceği antibiyotik ilaçlarla tedavi edilir. Erken teşhis önemlidir. İlaç hastalığın yayılmasını önler. Düzenli sağlık kontrollerinden geçmek gerekir. Yüksek nem oranlı oksijeni bol ortamda bulunmak gerekir. Nefes alıp vermede güçlük yaşandığında vakit kaybetmeden doktora gitmek gerekir.

 

Boğmaca Hastalığından Korunma Yöntemleri Nelerdir?

Boğmaca hastalığından aşı ile korunabilirsiniz. Zencefil, sarımsak, bal, kekik, limon, badem ve meyan kökü boğmacaya iyi gelir. C vitamini zengin sebze ve meyve tüketmek gerekir. Mukus üreten gıdalardan uzak durmak gerekir. Sarımsak, bitki çayı sebze ve meyveyi bol tüketin. Tuzlu su ile gargara yapın. Evde uygulanan buhar tedavisi boğmacaya iyi gelir. Sıvı tüketimini arttırın.

Bebeklerde Boğmaca Hastalığı

Boğmaca hastalığı günümüzde sıklıkla ve artarak görülen bir hastalıktır. Dünyada her 100 Bebekde görülen boğmaca hastalığından 4’ü ölümle sonuçlanmaktadır. O yüzden bu hastalığı çok ciddiye almak gerekmektedir. Genel olarak Temmuz ve Ekim aylarında daha çok sıklıkla görülen boğmaca hastalığını bebeğiniz yada çocuğunuzda sıklıkla görülen öksürük ile anlayabilirsiniz. Bebeğinizde gördüğünüz öksürüğü öksürük şurubu ile tedavi etmek yerine en yakın sağlık kuruluşundaki bir doktora göstermeniz bu nedenle önemlidir. Yeni doğan bebeklerde boğmaca hastalığına yakalanma riskine karşı Aile sağlık merkezlerinde aşı vurulmaktadır. Bu nedenden dolayı çocuklarınızın aşılarını eksik etmeyiniz.

 

Siz değerli takipçilerimize bu yazımızda Boğmaca Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Boğmaca Hastalığı Tedavi Yöntemleri Nelerdir? başlığı altında bilgiler aktardık. Lütfen yukarıda belirttiğimiz boğmaca hastalığı belirtilerini yakın çevrenizden birinde gözlemlerseniz en yakın sağlık kuruluşuna acil olarak başvurmanız gerekmektedir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.