Lazerle Göz Ameliyatı Fiyatı

0
370
lazerle göz ameliyati fiyatı

Lazerle Göz Ameliyatı Fiyatı

Lazerle göz ameliyatı fiyatı, ameliyatın türüne, yapılan hastaneye ve doktora göre değişiklik gösterebilir. Dünya Göz Hastanesi’nde göz çizdirme ameliyatları ortalama 4.500 TL civarında yapılmaktadır. Smile / Relex lazer ameliyatı 4.500 TL ve iLasik lazer de 5.500 TL civarındadır. Femtosaniye lazer ise yaklaşık 6000 TL tutmaktadır.

Veni Vidi Göz Hastanesi’nde yapılan iLASIK Tedavisi, Göz Kuruluğunda Lazer Tedavisi – IRPL, Excimer Laser, LASIK, TPRK, No Touch Lazer (Göz lazer ameliyatı), PresbyMAX, Argon Laser , YAG Laser, FDT (Fotodinamik Tedavi), SLT (Selektif Laser Trabeküloplasti) gibi birçok göz çizdirme lazer ameliyatı fiyatları gözünüzün yapısına ve tıbbi durumuna göre değişebilmektedir. Göz çizdirme ameliyatları ise 3.000 ile 5.000 TL arasında değişir ve TransPRK (No Touch Laser) tekniği ile göz çizdirme ameliyatı yaklaşık olarak 3.000 TL tutar.

Batı Göz Hastanesi lazerle göz ameliyatı fiyatı ise 1.800 TL ile 2.500 TL ila arasında değişir. Excimer Lazer ,(No Touch Lazer – PRK – LASEK, LASIK, iLASIK, WAVEFRONT), ReLEx SMILE, PRESBYOND Lazer ücretleri ise hastaya göre değişiklik göstermektedir.

Göz Vakfı göz çizdirme ameliyatı fiyatları ise ortalama 1.500 TL ile 2.000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Kudret Göz Hastanesi’nde göz çizdirme ameliyatlarının fiyatları yaklaşık olarak 2.500 TL tutmaktadır.

Lazerle Göz Ameliyatı Nedir?

Lazerle Göz Ameliyatı Nedir?

Lazerle göz ameliyatı, gözdeki ve görüşteki kusurları düzeltmek için kontakt lens ya da gözlüklere alternatif sunan bir ameliyattır. Lazer göz ameliyatı lazer kullanılarak zayıf görüşleri düzeltmek için yapılır.  Ameliyat, gereken düzeltme düzeyine bağlı olarak saniyelerden birkaç dakikaya kadar süren basit bir prosedürdür, kısa süresine rağmen lazer göz ameliyatından sonra görüşte gerçekten dikkate değer bir gelişme gözlemlenir.

Kornea, retinada bir görüntü oluşturmak için ışığın odaklanmasına yardımcı olan gözün bir parçasıdır. Bir kameranın merceğinin film üzerinde bir görüntü oluşturmak için ışığı odaklamasıyla aynı şekilde çalışır. Işığın bükülmesi ve odaklanması kırılma olarak da bilinir. Genellikle korneanın ve gözün şekli mükemmel değildir ve retinadaki görüntü odak dışı (bulanık) veya çarpıktır. Gözün odaklama gücündeki bu kusurlara kırma hataları denir.

Gözün odaklama gücünü geliştirmeye yönelik cerrahi prosedürlere refraktif cerrahi denir. Lazer göz cerrahisinde, kornea dokusunun özel bir lazerle hassas ve kontrollü bir şekilde çıkarılması, korneanın odaklama gücünü değiştirerek görüntüyü yeniden şekillendirir.

Lazerle Göz Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Lazer göz ameliyatı genel anlamda kısa süren bir operasyon olarak bilinir. Ameliyat sırasında ilk olarak, cerrah mikrokeratom adı verilen küçük bir cerrahi aletle korneada çok ince, yüzeysel bir flep oluşturacaktır. Flep, canlı bir dokunun kendi kan dolaşımıyla vücudun başka bir bölümüne taşınmasına denir.

Lazer ameliyatı için femtosaniye lazer de kullanılabilir. Cerrah daha sonra altta yatan korneaya (stroma denir) erişmek için göz kapağını geri katlar ve lazer bazı kornea dokusunu çıkarır.  Eksimer lazerler, yeniden şekillendirmek üzere korneadan mikroskopik miktarlarda dokuyu çıkarmak için soğuk bir ultraviyole ışık demeti oluşturur, böylece göze giren ışık daha iyi görme için retinaya daha doğru odaklanır. Yakını göremeyen insanlar yani hipermotroplar için amaç korneayı düzleştirmektir;  uzağı göremeyenler yani miyoplar için ise daha dik bir kornea istenir. Eksimer lazerler ayrıca düzensiz bir korneayı daha normal bir şekle yumuşatarak astigmat problemini de düzeltebilir.

Lazerle ablasyon korneayı yeniden şekillendirdikten sonra flep tekrar yerine konur ve kornea dokusunun çıkarıldığı alanı kapsar. Flep, cerrahiyi takiben iyileşme döneminde altta yatan korneaya yapışır.

Lazer göz ameliyatı sadece anestezik damlalar ile yapılır. Enjeksiyon, bandaj ya da dikiş gerektirmez. Genellikle tamamlanması 10 dakika sürer.

Lazerle Göz Ameliyatı Riski Var Mı?

Lazerle Göz Ameliyatı Riski Var Mı?

Bazı hastalar lazer göz ameliyatından sonraki ilk 24 ila 48 saat için gözlerinde rahatsızlık hissi duyarlar. Nadiren de olsa görülen yan etkiler şunlardır:

  • Göz kamaşması
  • Gözde batma hissi
  • Resimlerin etrafında haleler görme
  • Geceleri sürüş zorluğu
  • Dalgalı şekilde görme
  • Göz kuruluğu

Lazer göz ameliyatı teknik olarak karmaşıktır. Doktor flebi oluşturduğunda bu durum görüşünüzü kalıcı olarak etkileyecek nadir de olsa bazı problemlere yol açabilir. Bununla birlikte lazer yalnızca en iyi görüş ihtimalini bozabilir, en iyi görüşünüz kontakt lens ya da gözlük yardımı ile elde ettiğiniz maksimum iyilikteki görüş kapasitesidir. Bu da lazer göz ameliyatından kaynaklanacak herhangi bir riskin çok da kötü olmadığı anlamına gelmektedir. Düşük olasılıklı da olsa lazer göz ameliyatı risklerini engellemek için deneyimli bir doktorla görüşmekte fayda vardır.

Lazerle Göz Ameliyatından Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lazerle göz ameliyatından sonra birisinin sizi eve götürmesi gerektiğini unutmayın. Ameliyattan sonra öyle hissetmeseniz bile gözleriniz geçici olarak kuru olacaktır. Doktorunuz enfeksiyonu ve iltihabı önlemek için reçeteli göz damlaları ve gözlerinizi nemli tutmak için göz damlaları verecektir. Bu damlaları kullandığınızda hafif yanma hissi hissedebilirsiniz ya da görüşünüzde bir miktar bulanıklık olabilir. Göz doktorunuz tarafından onaylanmamış herhangi bir göz damlası kullanmayın.

Lazer göz ameliyatı sonrası iyileşme genellikle çok hızlı gerçekleşir. Görme ilk gün için bulanık ve puslu olabilir, ancak çoğu hasta ameliyattan birkaç gün sonra görüşün iyileştiğini fark eder. Ameliyat sonrası spesifik takip doktorunuza göre değişiklik göstermektedir. Lazer göz ameliyatından 24 ile 48 saat sonra ve ilk altı ay içinde düzenli aralıklarla doktor muayenesine .

Lazerle Göz Ameliyatı Fiyatlarını Belirleyen Unsurlar

Lazerle Göz Ameliyatı Fiyatlarını Belirleyen Unsurlar

Lazer göz ameliyatı fiyatları pek çok unsura göre değişiklik gösterir. Bu unsurlardan ilki ameliyatı yaptıracağınız kurumdur. Yaptıracağınız kurum ya da klinikteki doktorun uzmanlığı ve ünü fiyat üzerinde değişiklik yaratabilir. Bunlar ile birlikte ameliyatta kullanılacak lazer çeşidi ve makinesinin türü de farklılığa sebep olur. Göz kusur ya da rahatsızlıklarınız, kusurların derecesi, göz topolojisi, diğer hastalıklarınız ya da riskli durumlar da lazer göz ameliyatı fiyatlarını etkilemektedir. Bu sebeplerden dolayı birden çok doktora görünmeniz fiyat konusunda farklılık yaratabilir.

Lazerle Göz Ameliyatından Sonra Göz Büyümesi Yaşanır Mı?

Çoğu durumda lazer göz cerrahisinin sağladığı düzeltilmiş görme kalıcıdır. Korneaya yapılan işlemler yaygın olarak kalıcılığını korur, göz yapı gereği yeni görüşüne hızlı şekilde uyum sağlar. Ancak sınırlı sayıda vakada genellikle lazer göz ameliyatı olan veya olmayan göz içindeki mercekte meydana gelebilecek değişiklikler nedeniyle bazı miyop,hipermetrop ve / veya astigmat zamanla geri dönerek bulanık görmeye neden olabilir.

40 yaşın altındaki hastaların 18 yıllık takip süresi boyunca gözde ortalama -0.54 gerileme gözlemlenir. Lazer göz ameliyatı uygulandığında 40 yaşın üstündekilere ise ortalama olarak sadece -0.05 gerilemeye sebep olur.

Bunların yanı sıra yaşlanma ya da başka olayların tetiklemesiyle de göz eski haline dönebilir. Özellikle 50 yaş üstü hastalarda yeniden göz bozulması yaşanabilir. Göz eski haline dönse bile genellikle önceki numarasına denk ya da daha iyi olur. Bu tür bir gerileme meydana gelir ve rahatsız edici olursa, net görmeyi geri kazanmak için basit bir lazer göz ameliyatı ya da daha kolay prosedürler ikinci kez yapılabilir.

Göz çizdirme fiyatları ile ilgili konumuza da buradan ulaşıp gerekli bilgileri alabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.