Symra etken madde olarak 75 mg pregabalin içerir. Symra 75 mg kapsül,beyaz veya hemen hemen beyaz renkte toz içeren,kapak kısmı opak kırmızı,gövde kısmı opak beyaz renkte ”4”numara sert jelatin bir kapsüldür. Symra nedir ve ne için Kullanılır? Symra,ağızdan alınan ve kısmi sara (epilepsi) nöbetlerinin tedavisinde diğer nöbet ilaçları ile birlikte ek tedavi olarak;merkezden uzak (periferik) sinir hasarına bağlı ağrının (nöropatik ağrı) tedavisinde ve yaygın anksiyete bozuklugu (kaygı) tedavisinde ve fibromiyaji ( esas olarak kasları ve kasların kemiğe yapıştığı bölgeleri etkileyen ve yaygın ağrıya neden olan bir çeşit yumuşak doku romatizması) tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Syrma 300 , Symra 25 , Syrma 150
Symra’yı Aşağıdaki Durumlarda Kullanmayınız:
Eğer Symra’nın etkin maddesi olan pregabaline veya ilacın içeriğinde bulunan diğer maddelerden herhangi birine karşı alerjiniz varsa Symra kullanmayınız.
Symra’yı Aşağıdaki Durumlarda Dikkatli Kullanınız:
- Sara tedavisinde etkili ilaçlarla tedavi edilen bazı hastalarda intihar düşüncesi ve davranışı görülmüştür.Aklınızdan bu tip düşünceler geçiyor veya bu tür davranışlar sergiliyorsanız doktorunuzdan yardım alınız.
- Symra ile tedavi,uyku hali ve baş dönmesine neden olabileceğinden,yaşlı hastalarda kaza sonucu yaralanmaların oranını arttırabilir.Dolayısıyla 65 yaşın üzerindeyseniz,ilacın tüm yan etkileri konusunda yeterli deneyime sahip oluncaya kadar dikkatli kullanınız.
- Diyabetiniz (şeker hastalığı) varsa ve pregabalin kullanımı sırasında kilo aldıysanız,diyabet ilaçlarınızda değişiklik yapılmasına gerek duyabilirsiniz.
- Pregabalin kullanan bazı hastalarda böbrek yetmezliği bildirilmiştir.Eğer idrara çıkmanızda azalma fark ederseniz doktorunuza bildiriniz.
- Alkol veya ilaç bağımlılığı öykünüz var ise doktorunuza söyleyiniz.Eğer daha çok ilaç kullanmaya ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız bu durumu doktorunuz ile paylaşınız.
- Pregabalin ile tedavi sırasında veya tedavi sonlandıktan kısa bir süre sonra nöbet bildirilmiştir.Eğer nöbet geçirirseniz derhal doktorunuza başvurunuz.
Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza başvurunuz.

Olası Yan Etkiler Nelerdir?
Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz: symra 75 mg kullananların yorumları
Çok yaygın:
- Baş dönmesi,uyku hali
Yaygın:
- İştah artışı
- Cinsel istekte azalma,uykusuzluk
- Bulanık görme,çift görme
- Peniste sertleşme bozukluğu
- Yorgunluk,sarhoşluk hissi
- Ağız kuruluğu,kabızlık,kusma,gaz,karın boşluğunda şişlik
- Kilo artışı
Yaygın olmayan:
- İştah kaybı
- Yüz kızarması,sıcak basması,düşük tansiyon
- Nefes darlığı,öksürük,burunda kuruluk
- Sese hassasiyet
- Burun ve boğaz yolları iltihabı
- Olağan dışı halsizlik,düşme,susuzluk,göğüste sıkışma,üşüme
Seyrek:
- Kandaki akyuvar sayısının azalması
- Düşük kan şekeri seviyeleri
- Hareketlerde yavaşlama,var olmayan bir kokuyu algılama
- Kalp atım hızında değişikler ve ritim bozuklukları
- Burun tıkanıklığı,burun kanaması,burun boşluğu dokusu iltihabı,horlama
- Karın boşluğunda sıvı toplanması,yutma güçlüğü,pankreas iltihabı
- Bilinç kaybı,zihinsel bozukluk
- Halsizlik,kırıklık
- Erkeklerde meme büyümesi
- Kornea iltihabı
- Konjestif kalp yetmezliği
Eğer bu talimatlarda bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuza başvurunuz.
Symra muadili : Alyese, Alond, Gerica, Gebbra, Lyrica, Nörafit, Neurober, Neurica, Pigus, Pagamax, Paden, Pagadin, Preplus, Pirebsil, Regapen, Snapline, Spesicor,
Symra Fiyat : 14.21TL